Om oss

Anna som driver den här webbplatsen är mamma till Linn som knappt 6 år gammal fick typ 1 diabetes i januari 2009. I över 100 000 timmar har de tillsammans agerat vikarierande bukspottkörtel – det vill säga utfört ett arbete som kräver kunskap, engagemang, acceptans och tålamod. De har erfarenhet av allt från lek och träning till elitidrott vid typ 1 diabetes.

Anna

Anna är utbildad fysioterapeut och har bland annat arbetat som rehab- och hälsosamordnare på en vårdcentral. Hon är intresserad av tankens kraft, träning och hälsa. För henne är det lika naturligt att träna dagligen som det är att borsta tänderna. Hon har ett förflutet som handbollsspelare.

En trafikolycka i unga år gav Anna livslånga smärtor – men olyckan gav henne också perspektiv och en förmåga att se det positiva och uppskatta det lilla.

Hennes mål med boken är att inspirera till rörelse och att sprida kunskap så att alla med typ 1 diabetes kan vara fysiskt aktiva på ett framgångsrikt och säkert sätt.

Linn

Linn började gå eller snarare springa när hon var åtta månader gammal. Varje gång hon ramlade sade Anna: ”Upp och hoppa. En och annan smäll får du räkna med när du växer upp.” Och varje gång reste hon sig upp. Lite starkare, lite smartare och en erfarenhet rikare. När hon var ett år klättrade hon upp och satte sig på diskbänken.

Annas plan var att Linn skulle få prova på många olika idrotter. Men det blev aldrig så. Inte i organiserad form i alla fall. När Linn var 5 år anmälde föräldrarna henne till simklubbens sommarsimskola. Att kunna simma är en billig livförsäkring tänkte de. Linn knäckte koden på åttonde lektionen och sedan var hon fast. Hon älskade att ta sig fram i vattnet.

I augusti 2022 började Linn på Wingate University i North Carolina. Där pluggar hon ekonomi, marknadsföring och psykologi samt tränar och tävlar i triathlon.

Linn Suchomel som är triathlet på elitnivå gör sig redo att simma öppet vatten intill Sudersand Strand på Fårö.
Linn Suchomel som är triathlet på elitnivå cyklar på sin svarta racer på Fårö.
Linn Suchomel som är triathlet på elitnivå löptränar på Sudersand Strand på Fårö.

Vill du vara en del i Linns vinnande team i hennes elitsatsning i triathlon?

Profilbild på Anna Suchomel som driver webbplatsen ettvinnandeteam.se
Linn Suchomel som är triathlet på elitnivå cyklar på sin svarta racer intill havet på Fårö.