Bokomslaget till boken ”Ett vinnande team – Allt du behöver veta om fysisk aktivitet och typ 1 diabetes”.

Ett vinnande team

349,00 kr

Allt du behöver veta om fysisk aktivitet och typ 1 diabetes

I boken presenteras fakta på ett pedagogiskt sätt tillsammans med praktiska rekommendationer för barn och ungdomar med typ 1 diabetes. Du får tillgång till ett antal verktyg och strategier som du kan använda dig av och utvärdera tillsammans med diabetesteamet. Författaren delar också med sig av personliga berättelser och reflektioner som får dig att le, förfäras och nicka instämmande.

Frakt tillkommer. Klicka här om du vill läsa köpvillkoren.

Bokens pris är 349 kr inkl moms och frakten (om du inte hämtar boken i Skövde) är 49 kr inkl moms. I en del webbläsare har priset visats utan moms och frakt i kassan, vilket alltså är fel. Om det händer igen är jag tacksam om du avvaktar med att lägga en order och i stället kontaktar mig på: anna@ettvinnandeteam.se

Kategori:

I boken Ett vinnande team – Allt du behöver veta om fysisk aktivitet och typ 1 diabetes presenteras fakta på ett pedagogiskt sätt tillsammans med praktiska rekommendationer för barn och ungdomar med typ 1 diabetes. Du får tillgång till ett antal verktyg och strategier som du kan använda dig av och utvärdera tillsammans med diabetesteamet. Författaren delar också med sig av personliga berättelser och reflektioner som får dig att le, förfäras och nicka instämmande.

Vill du veta …

    • Hur du på ett framgångsrikt och säkert sätt kan vara fysiskt aktiv när du har typ 1 diabetes?
    • Vad som händer i kroppen och med glukosvärdet när du joggar 5 kilometer kontra springer tuffa intervaller?
    • När du behöver ansöka om medicinsk dispens hos Antidoping Sverige?
    • Varför glukosvärdet stiger när träningen slutar trots att du har legat inom målområdet under träningen?

Anna Suchomel är utbildad fysioterapeut och har bland annat arbetat som rehab- och hälsosamordnare på en vårdcentral. Hon är mamma till Linn som knappt 6 år gammal fick typ 1 diabetes i januari 2009. I över 100 000 timmar har de tillsammans agerat vikarierande bukspottkörtel – det vill säga utfört ett arbete som kräver kunskap, engagemang, acceptans och tålamod. De har erfarenhet av allt från lek och träning till elitidrott vid typ 1 diabetes.

Peter Adolfsson, barnöverläkare och forskare, har faktagranskat och godkänt innehållet i boken.

Format: Trådbundet mjukband med flikar
Språk: Svenska
Antal sidor: 308
Utgiven: 2023-04-11
Förlag: Fridtuna Förlag
Tryck: Print in Baltic, Litauen 2023
Dimensioner: 235 x 160 x 17 mm
Vikt: 680 gram
ISBN: 978-91-527-0844-6

”Äntligen! En heltäckande bok om fysisk aktivitet och typ 1 diabetes. Uppdaterad med de senaste riktlinjerna, men också det senaste om den teknik som finns tillgänglig. Ett komplett verk skrivet av en förälder till en flicka som älskar att idrotta parallellt med sin sjukdom. Ett måste för varje diabetesteam och för alla som gillar att idrotta med samtidig typ 1 diabetes!”

Peter Adolfsson, barnöverläkare och idrottsläkare samt 1:a författare för ISPAD’s globala riktlinjer för fysisk aktivitet och diabetes, 2022.

 

”Boken är som Ragnar Hanås bok, men för individer som lever med typ 1 diabetes och tränar. Den är således perfekt att läsa/slå i när man behöver hjälp att justera insulin och blodsocker vid idrott/träning. Boken innehåller också mycket bra tips och exempel, vilket gör att man lättare kommer ihåg de olika ’medicinska grejerna’.”

Mona Hållander

 

”Det är en underbar och inkännande bok, skriven med mycket kärlek och en genuin önskan om att kunna hjälpa andra. Språket är levande och bra vilket gör att man rycks med i berättelsen. Anna förklarar också svåra saker på ett mycket pedagogiskt sätt.”

EvaMarie Törnström

 

”Boken innehåller mängder med konkreta råd, riktlinjer och forskningsresultat. Det är en imponerande och ambitiös genomgång. Jag gillar också att Anna är så personlig och har med anekdoter och exempel från sina och Linns erfarenheter. Det gör att det är lättare att ta till sig det avancerade innehållet.”

Anna-Carin Svanå